Забравена парола Регистрация Бележник




Интензивен ръчен култиватор "ЕВРИКА-КЛИПС"

Всички обяви


Промотирай обявата Видео


                                ВИНАГИ ПАЛИ!  БЕЗ БЕНЗИН И МАСЛО!

Двете "щипки" - Т-ръкохватката и Архимедовият педал - са универсални приставки
към всяка лопата или вила за прекопаване. С тях, без да подозирате, собствените ви инструменти стават част от  новото семейство на интензивните култиватори за ръчна почвообработка.
"ЕВРИКА-КЛИПС" е особено препоръчителна за дами, хора в напреднала възраст или със здравословни проблеми:
Защо? За прекопаването на 1 кв.м. с обикновена лопата са нужни най-малко 30 копки по 5 кг. всяка. Това прави 150 кг. При 100 кв.м. килограмите стават 15 000. Тези 15 тона се поемат и натоварват лумбалните прешлени на гръбначния стълб.
Но това не е единствената беда. Всяка копка е свързана с навеждането и след това повдигането на 1/2  от собственото тегло на тялото. Ако то е 86 кг. - това прави 43 кг., към които трябва да прибавим още 5 кг. земна маса в лопатата и 2 кг. за нейното собствено тегло или общо 50 кг. За 5 кг. полезен труд, колкото е загребаната почва, изразходваме енергия колкото за 50 кг., т.е. КПД е едва 10%. Останалите 90% са безполезно преодоляване на земната гравитация.
Двете приставки превръщат ветерана на труда в Архимедова лостова конструкция, която преобръща съотношението. Тялото остава напълно изправено, без напрежение в кръста, гърба и ръцете. Архимедовият педал поема цялата тежест на пълната лопата, а шарнирният механизъм изхвърля и преобръща почвата.
Земната гравитация е впрегната да работи за нас, а не против нас!
"ЕВРИКА-КЛИПС" превъзхожда европейските конкуренти с елегантното си техническо решение, ефективност и ниска цена:
www.backsavergardentools.co.uk/product/autospade   е английски модел на цена 250 лв. Той отстъпва по всички показатели. Най-същественият му недостатък е, че не обръща почвата, за да увеличи  плодородния й слой, а само я подмята напред.
"ЕВРИКА-КЛИПС" е регистрирана в  Европейския офис за интелектуална собственост EUIPO  и е под закрилата на европейското патентно право до 2037 г. Моделът е носител на награда от Световния шампионат за иновации в земеделието - 2015 г.   С интензивните култиватори от фамилия "Еврика" работят малките екологични ферми  в Тексас, Арканзас, Охайо, Южна Каролина, Монтана, Канзас, Върмонт, Уисконсин и  Аризона.  Цената е без ДДС.


Други обяви от Еврика
Интензивен ръчен к...
                              ...
160 лв.
Интензивен ръчен к...
                              ...
120 лв.
Интензивен ръчен ...
                 ВИНАГИ ПАЛИ! ...
150 лв.