Забравена парола Регистрация Бележник




Интензивен ръчен култиватор "ЕВРИКА-БИС"/3 в 1/

Всички обяви


Промотирай обявата Видео


                                  ВИНАГИ ПАЛИ! БЕЗ БЕНЗИН И МАСЛО!

"ЕВРИКА-БИС" е универсална система за почвообработка. Хибрид е от три модула чрез смяна на приставките: Плуг за есенна оран до 25 см. дълбочина, Фреза за пролетно разрохкване на почвата преди засяване, Изкоренител на троскот и други тревисти плевели.
Източник на енергия е впрегнатата земна гравитация, изразена в силата на собственото ни тегло. Архимедовата лостова конструкция я трансформира в кинетична. При работа култиваторът лежи на земята без повдигане над повърхността й. Стойката на тялото е напълно изправена - без навеждане и вдигане на тежест.
Ширината на обработваемата полоса е 50 см. С 10 движения и минимално физическо усилие прекопава 1 кв.м. Работният цикъл е 2-3 сек. Средната производителност е до 150 кв.м./час, в зависимост от плътността на почвата и избраното темпо на работа. Този обем е непосилен дори за 3-ма здрави копачи при интензивна работа с обикновена лопата - тяхната норма е 18 кв.м./час.
Култиваторът работи на полуавтоматичен режим и се самозарежда за всяка нова копка от гравитацията. Благодарение на щиковия метод на почвообработка се самопочиства и може да работи еднакво добре както в сухо, така и в кално време - за разлика от плоскорезните инструменти.
"ЕВРИКА-БИС" превъзхожда американските конкуренти с елегантното си техническо решение, ефективност и ниска цена:
http://www.youtube.com/watch?v=tqQbCDJa_Cs  Работата на този традиционен модел в САЩ на цена $ 285 е под всякаква критика. Той нито обръща, нито разрохква почвата пълноценно.
"ЕВРИКА-БИС" не изисква професионална ловкост при работа и е по силите на всеки, независимо от възрастта и пола му. Работи ергономично на принципа "Втори гръбначен стълб". Натоварването се пренася и поема от технически елемент на конструкцията, която сваля напрежението от кръста, гърба и ръцете максимално.
"ЕВРИКА-БИС" е регистриран в Европейския офис за интелектуална собственост  EUIPO  и е под закрилата на европейското патентно право до 2037 г. Моделът е носител на награда от Световния шампионат за иновации в земеделието - 2015 г.  С интензивните култиватори от фамилия "Еврика" работят малките екологочни ферми в Тексас, Арканзас, Охайо, Южна Каролина, Монтана, Канзас, Върмонт, Уисконсин и Аризона.    Цената е без ДДС.


Други обяви от Еврика
Интензивен ръчен к...
                              ...
59 лв.
Интензивен ръчен к...
                              ...
120 лв.
Интензивен ръчен ...
                 ВИНАГИ ПАЛИ! ...
150 лв.